spelletjes avond

Spelletjesavond met vrienden

De hele week druk gewerkt en wat doe je dan vrijdagavond of een andere dag/avond in het weekend? Het is leuk om eens een film te kijken met wat lekkers of een spelletjesavond te organiseren. Vraag je dan wel af wat je vrienden zoal leuk vinden qua spelletjes. Zijn het meestal kaartspellen als je hier gebruik van maakt of bijvoorbeeld monopoly of een soortgelijk spel? Je hebt spellen die de hele avond duren, maar er zijn ook spellen die elke keer kort duren en waarbij je ook sneller kunt stoppen. Het zal per avond anders zijn wat je gaat doen, maar stem het op elkaar af en regel elke keer één of twee personen die de spelletjesavond verzorgen.

Welk spel wordt het?

Een aanrader is sowieso het spel Kingsen. Je hebt hiervoor alleen maar een pakje waterbestendige speelkaarten nodig en een groot bierglas. Verder moet je natuurlijk nog denken aan genoeg wijn, bier of sterke drank, net wat jullie die avond willen drinken. Als je dat allemaal in huis hebt, dan kan de avond alleen nog maar een groot succes worden. Uiteraard kan het ook af worden gewisseld met andere spellen, of tussendoor een pauze. Misschien wel een film kijken en als deze op tijd is afgelopen nog een spel doen. Het leukste is als je er gewoon voor zorgt dat je alles in huis hebt en dan zie je vanzelf wat de avond je gaat brengen.

Activiteiten met vrienden

Met een vriendengroep doe je vaak veel leuke dingen, een verjaardag, een dagje weg of zoals hierboven al als tip gegeven een spelletjesavond. Wat je ook zou kunnen doen is een weekendje weg plannen en ook dan mogen natuurlijk de spellen niet ontbreken. Een escaperoom kan ook wat leuks zijn wat je met zijn allen kunt doen, een speurtocht met de auto of gewoon een dagje dierentuin. Er zijn genoeg dingen te bedenken om samen te ondernemen, maar een spelletjesavond zal het altijd goed doen. Gewoon lekker thuis, vrienden onder elkaar, hapje en drankje erbij en je gaat een top avond hebben met zijn allen.